top of page

Ihokarvanpoistomenetelmät

Varhaisimmat historian tiedot karvanpoistosta tulivat ikivanhoilla sivilisaatioilta kuten Mesopotamia, Egypti ja Kreikka. Varhaiset kirjoitukset kertovat kuninkaista, jotka tahtoivat, että naiset tuodaan heidän luokseen puhtaina ja sileinä, eli karvattomina!

sokerointi kauneushoitola matinkylä espoo karvanpoisto sokeroinnilla

Alexandian sokerointimenetelmä

Sokeritahna on tehty 100% luonnollista ainesosista, sokerista, vedestä, arabikumista ja sitruunamehusta. Sen kehittelyssä ei ole käytetty eläinkokeita. Se ei aiheuta allergisia reaktioita.

Sokeritahnaa käytetään ihonlämpöisenä, joten se on turvallinen kaikille ihoalueille. Sen voi helposti puhdistaa lämpöisellä vedellä. Asiakkaat eivät tunne itseään tahmaiseksi hoitojen jälkeen.

Sokeritahna ei voi liimautua ihosoluihin. Se poistaa karvan ja samalla kuolleet ihosolut auttaen siten poistamaan myös uudetkin karvat. On turvallista käyttää sokerikuorintaa myös kuivan ihottumasta kärsivän ihon käsittelyssä vaikka asiakkaalla olisi kuiva psoriasis. Se on niin hellä, että samoja ihoalueita voi käsitellä useita kertoja. Täten voidaan poistaa myös lyhimmät karvat aiheuttamatta iholle vahinkoa tai ärsytystä.

Sokerikuorinta on hyvin hygieeninen tapa poistaa karvoja. Sokeri itsestään ei voi saastua. Bakteerit eivät voi hengittää paljon sokeria sisältävässä aineessa. Sokeri on luonnollinen säilöntäaine.


Vahan käyttö

Vahaa on saatavana eri muodossa mm. kuumavaha ja kylmävaha. Ne kaikki ovat paljolti samanlaisia. Kaikki vahatuotteet sisältävät kemikaaleja, mehiläisvahaa ja/tai pihkaa ja ne poistetaan käyttämällä kangassuikaleita. Vahan voidaan antaa myös kovettua iholle ja poistaa se nykäisemällä vahan reunasta. Vaha nykäistään rajusti iholta pois karvojen kasvusuuntaa vastaan. Tämä aiheuttaa usein tuskaa ja ärsytystä sekä karvojen katkeamista. Vaha täytyy myös lämmittää hyvin korkeaan lämpötilaan, jotta se nesteytyisi. Tämä taas voi aiheuttaa ihon palamista. Vasta 2-3 viikkoa kasvaneet karvat voidaan poistaa vahalla.

Tunnetusti vaha poistaa muutakin kuin ihokarvat, koska se voi liimautua myös eläviin ihosoluihin. Vahaa ei voi käyttää joillakin ihoalueilla kahta kertaa enempää. Vahan pitkäaikainen käyttö vahingoittaa ihonalaisia yhdistäviä kudoksia, erityisesti huulien ja silmäkulmien alueilla.


Elektrolyysi

Tässä menetelmässä ohut neula työnnetään karvatuppeen, kunnes se saavuttaa juuren. Sähkövirta johdetaan neulan kautta karvan juureen tuhoamaan sen. Tämä täytyy tehdä hyvin varovasti ja pitkän ajan kuluessa. Elektrolyysi on aikaa vievä ja usein kallis etenkin karvanpoistossa laajoilta alueilta. Siksi useat elektrolyysin käyttäjät yhdistävät palveluihinsa muita menetelmiä, kuten esim. sokerikuorintamenetelmän.


Pinsetit

Nykyisin pinsettien käytön on lähinnä vain kulmakarvoihin. Se on tuskallista ja vievää, käsittely täytyy uusia noin 1-3 kertaa viikossa.


Laser- ja valoimpulssihoidot

Laser- ja valoimpulssihoidot perustuvat valoon ja lämpöön, joka suunnataan käsiteltävälle ihoalueelle. Valoaallot imeytyvät joihinkin väreihin ja toisiin taas eivät. Tummat karvat kuumenevat helposti ja harmaat ja vaaleat karvat eivät. Nämä hoidot eivät myöskään toimi ihmisillä, joiden ihon- ja karvanväri ovat hyvin samanlaatuiset. Karvan tulee olla ihoa tummempi. Tummaihoiset ihmiset eivät sovi hyvin laser- ja valoimpulssihoidon kohteeksi.


Lankavetäisy

Karva nykäistään ulos nopeasti käsin, sormin tai langalla. Useimmat karvat murtuvat tässä käsittelyssä. Ihoa ei pysty millään tavalla tukemaan.


Hioma-aineita

Ne ovat usein kuin hieno santapaperi. Niitä käytettään hentojen karvojen pois hiomisessa. Usein ne ärsyttävät ihoa.


Karvanpoistoaineet

Karvanpoistoaineet ovat voimakkaita kemikaaleja, joiden tehtävä on heikentää karvan kiinnitystä ihossa. Ne heikentävät karvaa ja mahdollistavat siten karvanpoiston. Käytetyt kemikaalit ovat hyvin ärsyttäviä ja aiheuttavat punoitusta ja ihon arkuutta.


Karvanajo

Karvaa nykäistään ja se katkaistaan ihon pinnalta. Ajelu voi aiheuttaa ihon ärsytystä ja ihoviiltoja.


Muita menetelmiä

Näitä kutsutaan usein innovaatioiksi ja jokin näissä voi jopa käyttää sokeria apuaineena. Nämä «muut tuotteet» sisältävät usein myös haitallisia kemikaaleja, metodi voi olla sotkuinen ja vaikea.

20 katselukertaa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
bottom of page